Så stylar du håret med plattång – Enkelt och effektivt

Plattången är inte bara för att få håret rakt – den är ett mångsidigt verktyg som kan skapa olika frisyrer beroende på hur du använder den. Förutom det klassiska raka håret, kan du använda plattången för att göra snygga vågor eller skapa textur. Här får du tips på hur du kan styla ditt hår med plattång, oavsett om du vill ha en casual look eller fixa till dig för en utekväll.

Rakt hår – Så gör du

Det första många tänker på när de hör ”plattång” är att platta håret rakt. För att få till ett slätt och blankt resultat, börja med att använda ett värmeskyddande spray. Det skyddar ditt hår från att skadas av värmen och ger ett mjukare resultat.

Dela upp håret i sektioner och platta en sektion i taget. Börja vid rötterna och jobba dig långsamt ner mot topparna. Det är viktigt att inte hålla plattången för länge på samma ställe för att undvika att bränna håret. För bästa resultat, se till att plattången har keramiska plattor som fördelar värmen jämnt över håret. När du är klar, använd ett glansspray eller en liten mängd hårolja för att ge håret extra lyster.

Skapa vågor och textur med plattången

Det är inte alla som vet att du kan skapa snygga vågor och lockar med en plattång. För att få till vågor, ta en hårslinga och kläm fast den i plattången nära rötterna. Vrid sedan tången ett halvt varv och dra den långsamt neråt längs slingan. Ju långsammare du drar, desto mer definierade blir lockarna.

Om du vill ha en mer avslappnad och texturerad look, kan du vrida håret lite mindre och dra plattången snabbare för att få en lösare våg. En annan bra idé är att växla mellan att vrida åt olika håll för att få en mer naturlig känsla i håret.

Med plattången kan du snabbt styla håret oavsett om du vill ha en clean look för jobbet eller fixa till det inför en utekväll. Testa dig fram för att hitta den stil som passar dig bäst!