Hyra lägenhet i Vallentuna

Jag vill hyra lägenhet i Vallentuna, min älskade stad som jag växte upp i på 70-talet och som i slutändan ändå kom att bli min ”hemstad”. Efter flera år utomlands, i Australien av alla ställen, så har jag bestämt mig för att vända hemåt igen. Jag har svårt att tänka mig att bo någon annanstans än i Vallentuna som jag har tänkt återvända till och hitta en lägenhet att hyra på obestämd framtid. Mina föräldrar är överlyckliga att jag äntligen bestämt mig för att resa hem igen och dom själva har inte flyttat en meter från mitt gamla föräldrahem i Vallentuna. Helt otroligt vad dom har missat upplevelser i sitt liv.

Vallentuna – min hemstad

Det är svårt att säga exakt vad det är med Vallentuna som får mig att återvända dit och slå mig till ro efter att ha rest en hel del i en period på nästan 15 år. Jag har varit hemma i Vallentuna flera gånger och hälsat på mina föräldrar och det är nog det enda stället som jag känner mig riktigt hemma i. En anledning till att jag fortfarande vill bo där är det stora antalet fornlämningar vilket jag tycker är spännande då jag arbetar som arkeolog och undervisar också i historia. Kultur för mig är väldigt viktigt. Jag har letar nu ett tag efter den perfekta lägenheten att hyra i Vallentuna men har ännu inte funnit den.

Den perfekta lägenheten i Vallentuna

Jag börjar tro att den där fantastiska lägenheten i Vallentuna som ska bli min faktiskt inte finns, bara i min fantasi. Hur svårt ska det vara att hitta en lägenhet som passar mig? Kanske är det fler än jag själv som älskar Sveriges mest runtäta kommun, med de vackra medeltida kyrkorna och gamla byggnader härstammande från 1100-talet. Eller den otroligt vackra naturen med alla sjöar i orörda landskap.