Friluftströjor i damstorlekar

Jag gör verkligen åt friluftströjor i damstorlekar i större takt än jag hinner införskaffa (så känns det i alla fall). Varenda gång jag ska gå ut och gå eller rida, vilket jag gör fem dagar i veckan, så finner jag inte en enda friluftströja som passar för ändamålet. I min friluftsgarderob har jag väldigt mycket kläder, både byxor, ridbyxor, ridstrumpor och tröjor men det är alltid problem med att hitta en friluftströja, jag fattar inte hur det är möjligt. Kanske tvättar jag för dåligt så dom ligger i tvättkorgen hela tiden. Nä jag tror jag måste inhandla fler friluftströjor snart.

Shoppa friluftströjor

Det är kul att handla kläder för vandring och ridning, jag älskar verkligen att shoppa friluftskläder. När andra av mina vänner går sina shoppingrundor för att köpa finkläder så går jag mycket hellre och köper ett par vandringsbyxor. Att det går åt en massa tröjor har jag som sagt märkt länge, men är det inte så med de mesta? Att det känns som att det aldrig finns några kläder att ha på sig. Så kände jag även när jag var yngre, att just den där toppen som jag måste ha till dom där byxorna alltid är i tvätten och det går absolut inte att ha något annat just då.

Damstorlekar vs herr

Bara för cirka 20 år sedan så kunde det vara hopplöst för oss kvinnor att hitta ett par vandringsbyxor i damstorlek. På herravdelningen däremot fanns det ett överflöd av byxor. Gick du dessutom till jaktbutiker så kanske det, om du hade tur, kunde finnas ett eller maximalt två par dambyxor annars fick du köpa herrstorlek och då stramade det över låren och byxorna var alltid för långa. Inte helt lätt att hitta något, men för kanske 10 år sedan så skedde plötsligt en explosion av friluftsplagg i damstorlekar och nu är det sällan något problem att hitta det man vill ha.