Flamskyddade kläder kan göra en enorm skillnad

Jag tycker det är skönt att se så många grovarbetare och andra som rör sig ute som år klädda i rejäla skyddskläder med härliga färger som ökar synbarheten. En sak som jag tycker många glömmer dock, när de tittar på arbetskläder är att titta extra efter flamskyddade kläder. Det kan säkert uppfattas som väldigt onödigt av många, men den dagen de kommer till behov, då kan de vara skillnaden mellan en lycklig utgång och en olycklig.

När fyller flamskyddade kläder mest nytta

Flamskyddande kläder kan ge ett extra skydd vid arbete med öppna lågor, till exempel vid svetsning men det kan också ge ett extra skydd vid arbeten med el där ljusbåge kan uppstå, eller vid arbete med kemikalier. Det finns helt enkelt ett väldig vitt område där flamskyddade arbetskläder kan ge det där lilla extra skyddet när det väl behövs.

Som med all skyddsutrustning hoppas man ju att de aldrig skall behöva att komma till användning, men olyckor och tillbud sker, och när det inträffar då vill iallafall jag vara så förberedd jag någonsin kan.
Planering kombinerat med noggrannhet och försiktighet är en bra början, men jag garderar alltid med riktigt rejäla arbetskläder.

Kontakta experter på flamskydd om du vill veta mer!