Geishakulor för bättre kniiip

Geishakulor eller knipkulor som de också kallas är både ett träningshjälpmedel och ett sexhjälpmedel för kvinnor.

Geishakulor kan vara en eller flera kulor med lite vikt som kvinnan för in i slidan. Genom att försöka hålla dem kvar där tränas muskulaturen i bäckenbotten upp. Detta förebygger både inkontinens och framfall. För att snabbt kunna bygga upp den uttänjda muskulaturen efter en graviditet kan man använda geishakulor.

I och med att musklerna i bäckenbotten och slidan tränas upp kan även sexlivet bli bättre genom att kvinnan har lättare att känna njutning.

Vem ska träna med Geishakulor?

Yngre kvinnor har inget större behov av att träna med geishakulor. Men när man är gravid eller nyss fött barn är det jättebra att använda sig av knipkulor för att slippa problem med urinläckage och när man blir äldre även framfall. Har du inte fött barn kan det ändå vara idé att börja med knipkulor när du kommit upp i 40-årsåldern. Alla muskler förslappas med tiden om de inte används och just slidmuskulaturen är inget vi tränar normalt. Knipövningar är bra, men du får väldigt mycket bättre resultat om du använder Geishakulor.

I början ska du inte använda alltför tunga kulor och du kan till en början använda dem korta stunder för att sedan öka på tiden när musklerna börjat bli starkare.

Var köper man Geishakulor?

Från att förr bara funnits i sexshoppar och på nätet kan du idag också köpa geishakulor på de flesta apotek. Webbutiker som säljer sexleksaker, sexhjälpmedel och kondomer brukar också ha geishakulor i sitt sortiment.

Det finns även mindre kulor, s k samlagskulor som man kan ha i slidan under samlag. Detta sägs öka njutningen för både män och kvinnor. Dessa kulor är mycket mindre och ska inte förväxlas med de större knipkulorna som man inte kan ha i slidan när man har sex.