Isolera golv

I morgon ska jag och min sambo åka på visning av ett hus. Det är ett riktigt gammalt hus med över 200 år på nacken och enligt bilderna så finns det väldigt mycket att göra innan det går att flytta in överhuvudtaget. Jag kan inte påstå att det skrämmer mig särskilt mycket då både jag och min fru har hållit på att renovera hus under många år och vi kan allt från att isolera golv, till att höja taknivån, så vi har lärt oss mängder under tiden vi har köpt, renoverat och sålt hus och gårdar.

Enkelt att isolera golv

Många inbillar sig att det är svårt eller ibland nästan omöjligt att isolera golv i hus men jag tycker inte alls att det är särskilt krångligt men det handlar väl om kunskap som med allt annat. Ju mer saker du kan desto enklare blir det ju med tiden. Enda gången jag tyckte att det var krångligt var när vi köpte just ett riktigt gammalt hus där det oisolerade golvet bestod av riktigt massiva och tjocka gamla golvplank av ekträ. Det var ett riktigt helvete kan jag tala om bara att lyckas få upp plankorna som var satta på plats med hjälp av rejäla gamla järnspikar. Men också det lyckades vi med efter några dagars slit.

Isolera väggar & tak

I så här gamla hus som det vi ska kika på i morgon kommer det med allra största säkerhet även att behövas renovera både tak och väggar (förutom golvet). Men vi ser alla projekt som en stor utmaning i livet kombinerat med ett hantverk så det ligger ett stort intresse bakom varje gång vi köper ett nytt hus att renovera. Vi har tjänat några miljoner på att hålla på så här också så jag kan inte säga att vi enbart gör det för att det är kul. Så länge vi orkar kommer vi att fortsätta med detta innan vi drar oss tillbaka och njuter av andra saker i livet.