Elektriker i Helsingborg

För ett par år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle bli elektriker i Helsingborg. Inte för att jag inte jobbade som elektriker utan mer att jag bestämde mig för att flytta till Helsingborg och fick nytt arbete som elektriker på ett välkänt företag. Ni kan aldrig ana varför jag flyttade. Eller kan ni det? Det är nog ganska uppenbart att det inte var för någon löneökning om jag talar om att jag flyttade från Stockholm till Helsingborg. Nä självklart var det för kärlekens skull. Det där jäkla Tinder, tänk att jag till slut vek ner mig och skapade ett konto där, men inte trodde väl jag att jag skulle hitta min livskamrat just där och just i Helsingborg av alla ställen.

Helsingborg – 55 mil

Att flytta från Stockholm till Helsingborg ungefär 55 mil var inget beslut jag tog över en natt. Det är inte helt självklart efter att ha känt en kvinna i 2 år att säga upp allting och starta ett nytt liv någon annanstans där du inte känner till omgivningarna, har inga vänner att umgås med och spela tennis, och helt nya arbetskamrater. Att dessutom gå ner ganska mycket i lön, det var heller inget jag önskade. Men vad gör man inte när ens livs kärlek plötsligt infinner sig och du är så förälskad upp över öronen att du inte vill tänka på något annat än att få träffas. Jo, då säger man upp allt man har och flyttar.

Att arbeta som elektriker i Helsingborg

Själva jobbet som elektriker kan jag inte påstå att det skiljer sig särskilt mycket från det jobbet jag har haft i Stockholm under många år (mer än lönen då). Det finns jättemycket jobb i Helsingborg också så jag lär inte få svårt att hitta ett nytt jobb på något annat företag inom elektronik och elinstallationer om det skulle behövas, men nu har jag bott här i snart 2 år och stormtrivs faktiskt i Helsingborg som för övrigt är en mycket vacker stad.